Spelregels

Het A2 to V2H-examen bestaat uit 65 vragen. Je krijgt 25 vragen over gevaarherkenning en 40 vragen over regelgeving, kennis en inzicht.

Gevaarherkenning

De test begint met gevaarherkenning. Terwijl je rondrijdt in Traffic City krijg je steeds dezelfde vraag: wat kun je het beste doen in deze situatie? Je hebt 8 seconden de tijd om te kiezen uit 3 antwoorden:
A. Remmen
B. Gas loslaten
C. Niets doen
Bij deze vragen wordt niet gesproken. Na 25 vragen zit het eerste gedeelte van het examen erop.

Regels, kennis en inzicht

Nu is het tijd voor vragen over regelgeving, kennis en inzicht. Deze vragen worden op 3 manieren gesteld. Bij sommige vragen kies je uit de antwoordmogelijkheden ‘ja’ of ‘nee’, er zijn meerkeuzevragen waarbij je antwoordt met A, B of C en er zijn vragen waarbij je een getal in moet toetsen. Wacht niet te lang, want de tijd loopt! Aan de tijdsbalk links van de foto kun je zien hoeveel tijd je nog hebt om een antwoord te kiezen. Foutje gemaakt? Met de gele correctietoets kun je het antwoord wijzigen. Na 40 vragen zit ook dit onderdeel erop.

Uitslag

Tijd om te kijken of jij klaar bent voor het echte examen! Na de laatste vraag krijg je meteen de uitslag van het examen. Om te slagen moet je minimaal 13 gevaarherkenningsvragen goed hebben en mag je maximaal 5 fouten maken bij de vragen over regelgeving, kennis en inzicht. Natuurlijk kijk je de antwoorden van de fout beantwoorde vragen nog eens terug. Ook van 3 vragen die je goed had kun je de antwoorden bekijken.

Bediening

Je speelt de A2 to V2H-verkeersgame met de pijltjes op je toetsenbord.

Start game